Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tällä sivulla esittelen meillä haudotut ja syntyneet tipupoikueet:

Poikue 1

Ensimmäiset meillä syntyneet tiput kuoriutuivat lokakuussa 2007. Kuudesta hautomoon laittamastani munasta kuoriutui kaksi poikasta.

1.tipu, suklaakukko kuoriutui 5.10.                 2.tipu, hopeakana kuoriutui 6.10.

Tipuset 7.10.                                                      Tässä n.6-viikkoisina

Kuvia 1. poikueesta löydät täältä  
Videoita 1. poikueesta löydät täältä    

Poikue 2

Joulukuun alussa Tirppa päätti alkaa hautomaan kahdeksaa munaa. Varsinkin alussa ne vuorottelivat Typsyn kanssa hautomisessa, mutta lopulta Tirppa otti homman haltuunsa loppumetreillä. Urhoollisesti se istui tunnista ja päivästä toiseen munien päällä kunnes viimeinkin 20.12. yhdestä munasta kuoritui tipulapsi.Valitettavasti kaikki muut munat jotenkin epäonnistuivat, sillä niistä ei odottelusta huolimatta tullu mitään. Tämä tipunen on siis meidän ensimmäinen "luomulapsi" :D!

Lisää kuvia löytyy täältä 

Poikue 3

Kolmas poikue kuoriutui hautomakoneessa. Laitoin koneeseen kahdeksan munaa, joista seitsemän kuoriutui. Neljä munista kuoriutui 6.4. kaksi 7.4. sekä viimeinen 9.4. Valitettavasti yksi pikku tipu kuoli vuorokauden ikäisenä :(  Näiden tipujen vanhemmat ovat Typsy ja Tuikku.

Eloon poikueesta jäi kaksi suklaakanaa, yksi suklaakukko, kanelikukko ja -kana sekä yksi Golden Pearl-värinen komea kukko.

Lisää kuvia ja videoita tästä poikueesta löytyy täältä 

(mm.kuoriutumisvideoita s.2)

Poikue 4

Neljäs poikue on Tirpan ja Tulpun luomupoikue. Tämä poikue on siis haudottu ihan luonnonmukaisesti ja tipujen hoitoon osallistui myös niiden isä Tulppu. Poikaset kuoriutuivat 10.- 11.5. Niitä kuoriutui neljä: kaksi kukkoa ja kaksi kanaa.

Lisää kuvia poikueesta täällä

Poikue 5

Viides poikue oli myös luomupoikue ja haudottavana Tirpalla oli neljä munaa. Näistä neljästä munasta kuoriutui 31.8. kolme tipua, joista kaksi hopean väristä ja yksi suklaa. Valitettavasti suklaatipu kuoli tapaturmaisesti hukkumalla jo ensimmäisenä päivänä :(
Toinen hopeapoikasista löytyi myöhemmin eräänä aamuna kuolleena häkin pohjalta, syytä sen kuolemaan en tiedä. Elossa tästä poikueesta siis yksi ainoa hopeatipu, joka näyttäisi olevan kana.

Lisää kuvia poikueesta täällä

Poikue 6

Tämä poikue on puolestaan konehaudottu. Laitoin hautomakoneeseen 10 munaa, joista viisi oli Tulpun ja Tirpan ja toiset viisi Pietan ja Kaken. Kahdeksan munaa kymmenestä kuoriutui, lisäksi myös yhdeksänteen munaan tuli säröjä, mutta tipu ei jaksanut kuoriutua. Ainoastaan yhdessä munassa ei ollut nähtävissä minkäänlaista elonmerkkiä. Tipuista neljä on hopeanvärisiä, kolme suklaata (Pietan kataisella valkoisella merkillä) ja yksi kanelin värinen. Seitsemän tipusista kuoriutui 26.9. ja yksi suklaanvärinen 28.9.

Kuvia tästä poikueesta täällä:   

Poikue 7

Seitsemäs poikue jäi valitettavasti yritelmäksi. Koneeseen laittamastani neljästä munasta kuoriutui 24.2. kaksi tipua. Toinen poikasista kuoli parin päivän ikäisenä ja jäljelle jäänyt pikkuinen Riepu-tipu menehtyi kaksi viikkoa myöhemmin :(  Nämä hautomani poikaset eivät olleet omien lintujeni jälkeläisiä, vaan saksalaista kantaa, jota sain eräältä toiselta siniviiriäisiä harrastavalta ihmiseltä.

Muutama kuva löytyy täältä 

Poikue 8

22.3.09. kuoriutui neljä pientä hopeatipua. Nämäkin ovat tuota samaa saksalaista kantaa kuin edellinen poikue. Lisää tietoa linnuista tulee myöhemmin...

Kuvia pikkutipuista löytyy TÄÄLTÄ

Poikue 9

12.4.09. kuoriutui viisi pikkutipua, jotka Siiri-kana hautoi. Siiri ei kuitenkaan osannut hoitaa poikasiaan ja ne piti pelastaa kylmettymiskuolemalta hautomakoneen lämpöön. Poikaset voivat hyvin ja muuttivat vuorokauden ikäisenä dunaan lämpölampon alle asumaan. Joukossa on yksi golden pearl, yksi suklaa ja kolme hopean väristä tipua.

Lisää kuvia tästä poikueesta TÄÄLLÄ ►

©2019 Pikkuviirut - suntuubi.com