Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

RSS

Tiinusta tulikin Hessu :)
23.05.2009 18:03 | -Marja

Tänään ottaessani kuvia ja tarkastellessani tuota hopeakolmikkoa Tirpan ja Tulpun häkissä, huomasin että Tiinu taitaa sittenkin olla kukko. Niinpä se saikin vaihtaa nimensä ja siitä tuli Hessu. Annan sen asustella kuitenkin tuossa olohuoneen häkissä, mikäli tulevat toimeen Tulpun kanssa. Jos ilmenee kahnauksia myöhemmin, niin sitten laitan sen tuonne poikamieslauman jatkoksi. Ja Hessu on siis väriltään hopeanaamiokukko.

Yrjöstä kehittyy vielä todella komea golden pearl-kukko, kunhan sen sulkapuku valmistuu. Jo nyt - keskenkasvuisenakin - se on näyttävän näköinen ilmestys!

Kaikista löytyy nyt jonkunlaiset kuvat tuolta Tirppani-sivulta. Nämä linnut ovat todella vaikeita kuvattavia, sillä niillä on kokoajan kiire johonkin, eivätkä ne meinaa pysyä sekuntiakaan paikallaan.


 - -Marja | Kommentit (1)KommentoiPäivityksiä
21.05.2009 18:14 | -Marja

Sainpas viimein tuon asumukset-sivun ajan tasalle. Nyt kun kaikki tipuset ovat kasvaneet, niin jaoin parvet uuteen uskoon. Tarkoitus on vielä ottaa jokaisesta lähiaikoina kuva ja lisätä tuonne esittelyt kaikista. Saksalaista kantaa olevat kanat saivat nimikseen Ingrid ja Gertrud. Niistä on kehittynyt todella kauniita hopeakanoja! Ne pääsivät asumaan pääsiäisenä kuoriutuneen golden pearl-kukon, Yrjön kanssa. Saksalaispoikueen kukot Hans ja Gunther asustelevat ainakin toistaiseksi kahdestaan.  Siirin ja Santun poikueesta puolestaan hopeakanakolmikko Leenu, Liinu ja Tiinu muuttivat kaveriksi Tulpulle ja Tirpalle. Toinen kukko, Oskari muutti poikamieslaumaan lintuhuoneen isoon häkkiin.

 


 - -Marja | KommentoiPääsiäistipuja :)
13.04.2009 22:11 | -Marja

Eilen päättyi viimein Siiri-kanan haudontaurakka. Se tosin sai aika erikoisen lopun. Iltapäivällä kun huomasin, että ensimmäinen viidestä munasta alkoi kuoriutua, jäin tarkkailemaan tilannetta. Siiri istahti tyytyväisenä munien päälle käytyään välillä juomassa. Yhtä-äkkiä se pomppasi ilmaan kuin pistettynä ja säntäsi pesästä! Se palasi tarkastamaan pesän ja katseli silmät suurina ja kaula pitkällä juuri kuoriutunutta tipuvauvaa. Se oli kertakaikkisen tyrmistyneen näköinen, sen mielestä munasta oli tullu vähintäänkin avaruusolio. Se ei tehnyt elettäkään mennäkseen takaisin pesään ja lämmittämään märkää poikasta, vaan kierteli ja kaarteli pesää aran ja pelokkaan näköisenä. Myös Santtu-kukko kävi ihmettelemässä uutta tulokasta, mutta pysytteli vieläkin turvallisemman matkan päässä mokomasta oliosta. Lopulta Siiri meni lähemmäs pesää ja nokkaisi pikkutipua kovakouraisesti ja riepotteli sitä vähän. Sitten se lähti lopulta kokonaan pesältä pois, sen kummemmin lapsestaan piittaamatta. Ihan niinkuin se olisi päättänyt, että mokoma rääpäle pilasi koko munasatsin sinne ilmestyessään.

Pikkuinen huusi ja piipitti surkeana pesässä, märkänä ja varmasti kylmissään, mutta Siiri ei suostunut palaamaan pesään. Lopulta minun piti pelastaa pienokainen ja lämmitettyäni sitä ensin kouran sisällä siirsin sen hautomakoneen lämpöön. Nostin samantien loput neljä munaa pois pesästä, sillä niissäkin oli jo nokan reikiä ja pelkäsin myös niiden paleltuvan kunhan kuoriutuvat. Illemmalla myös loput neljä munaa kuoriutuivat hautomakoneessa. Nyt kaikki viisi pikkuista ovat siirtyneet dunaan lämpölampun alle asumaan ja voivat hyvin. Siiri ei ole tapahtuneesta moksiskaan, vaan käyttäytyy aivankuin ei olisi koskaan hautonutkaan.

Aika ihmeellinen suhtautuminen oli siis Siirillä jälkikasvuunsa. Voihan olla, että se ensikertalaisena ja nuorena äitinä ei oikein tiennyt miten asiaan pitäisi suhtautua. Eipä ole Tirpan kanssa koskaan ollut tuollaista ongelmaa luomupoikueiden kohdalla, vaan heti se on osannut omansa hoitaa hellästi - kuin myös poikueiden isä Tulppu, joka on ollut oikein malli-isä lapsilleen. Mutta pääasia on, että pienokaiset ovat hengissä ja voivat hyvin :) Kuvia uudesta poikueesta löytyy Poikueet-sivujen kautta. 

Pitkästä aikaa tipujen joukkoon oli eksynyt myös yksi golden pearl- värinen poikanen. Se jää tällä kertaa kotiin, oli sitten kukko tai kana.

Myös kolme viikkoa sitten kuoriutuneet saksan kantaa olevat hopealapset voivat hyvin ja kasvavat hurjaa kyytiä. Vielä en osaa sanoa kumpaa sukupuolta ne ovat, mutta se selvinnee viimeistään parin-kolmen viikon sisällä.

Tässä poikaset kolmiviikkoisina:


 - -Marja | KommentoiMaailman pienin muna?
02.04.2009 20:04 | -Marja

Pitipäs eilen hieraista silmiäni, että mitäs ihmettä?! Löysin nimittäin Tirpan ja Tulpun häkistä tavallisen munan lisäksi minimaalisen pienen munan!  Muna on muodostunut päällisin puolin täydellisesti, aina normaalia kovaa kuorta myöten. Mittaa munalla on n.1cm, eli se on jokseenkin herneen kokoinen. Tämä muna on varmastikin yksi maailman pienimmistä linnunmunista - jollei peräti pienin.  Mahtaisikohan moisesta tulla hautomalla maailman pikkiriikkisin tipu... :D Epäilenpä, että ei sentään. Tämän munan aijon kyllä säilyttää ja laittaa keitettynä vaikkapa korurasiaan talteen, on se sen verran suloinen tapaus!


Kuvassa kananmuna, viiriäisen muna sekä minimuna


Tästä ei muna enää pienene!! :)


 - -Marja | Kommentit (1)KommentoiSinnikkyys palkitaan!
23.03.2009 16:58 | -Marja

Vihdoin ja viimein onnistaa! Eilen kuoriutui neljä pientä tipua, kaikki näyttävät olevan hopean värisiä. Tipuset vaikuttavat virkeiltä ja hyvävoimaisilta. Todella ihanaa, että niitä kuoriutui useampi, niillä on nyt toisistaan seuraa ja turvaa. Toivottavasti nämä kaikki neljä pääsevät nyt hyvin elämän alkuun ja kasvavat ja vahvistuvat. Voi että kun joukossa olisi nyt mahdollisimman monta kanaa! Mutta sen näkee vasta sitten, kunhan ensin vähän kehittyvät ja alkavat kasvattaa sulkapukua.

Hautomakoneeseen jäi vielä viisi munaa. Ne saavat olla siellä varalta muutaman päivän, jos vaikka joku niistä vielä kuoriutuisi. Mutta tosi tyytyväinen olen jo tähän tulokseen! :)

Kuvia pikkuisista löytyy TÄÄLTÄ


 - -Marja | Kommentoi


©2019 Pikkuviirut - suntuubi.com